6. huhtikuuta 2018
Mielenkiinto erilaisia miedompia juomasekoituksia kohtaan kasvaa kuohuen – kirjaimellisesti. Löydön baarimestari Miikka Hietala ymmärtää syyn kevyempien cocktailien suosion kasvuun. “Vahvoissa cocktaileissa [vaikka ne ihania ovatkin, toim. huom.] on kaksi ongelmaa. Ensimmäisenä se, että alkoholi alkaa selkeästi vaikuttamaan jo parin juoman jälkeen. Toisena se, että väkevä alkoholi turruttaa nopeasti haju- ja makuaistin, milloin juomista saa vähemmän irti”, Miikka selventää. Asiantuntijaa kannattaa uskoa: raskaan työpäivän jälkeen kevyempi virvoke saattaa olla yllättävän virkistävä nautinto turruttavan tuplaviskin sijaan. Jollet usko, panehan kokeillen! “Suunta on ollut selkeä jo jonkin aikaa. Ihmiset tahtovat nautiskella ja tutustua erilaisiin makumaailmoihin”, Miikka tuumaa. “Ison oluen sijaan tilataan pieni ja väkeviä nautitaan pienempinä annoksina. Matalan alkoholin cocktailit ovat luonnollista jatkumoa tälle trendille. Alkoholin määrä tai sen vahvuus ei ole enää se tärkein tekijä – kokonaisuus ja maku ratkaisee. On ymmärretty, että laadukas juoma ei ole yhtä kuin korkea prosenttimäärä.”