Blog Layout

ESITTELYSSÄ LOW ALCOHOL COCKTAILIT – TERASSIN VIRKISTÄJÄT SAAPUIVAT LÖYTÖÖN

huhtik. 06, 2018

Mielenkiinto erilaisia miedompia juomasekoituksia kohtaan kasvaa kuohuen – kirjaimellisesti. Löydön baarimestari Miikka Hietala ymmärtää syyn kevyempien cocktailien suosion kasvuun.

“Vahvoissa cocktaileissa [vaikka ne ihania ovatkin, toim. huom.] on kaksi ongelmaa. Ensimmäisenä se, että alkoholi alkaa selkeästi vaikuttamaan jo parin juoman jälkeen. Toisena se, että väkevä alkoholi turruttaa nopeasti haju- ja makuaistin, milloin juomista saa vähemmän irti”, Miikka selventää. Asiantuntijaa kannattaa uskoa: raskaan työpäivän jälkeen kevyempi virvoke saattaa olla yllättävän virkistävä nautinto turruttavan tuplaviskin sijaan. Jollet usko, panehan kokeillen!

“Suunta on ollut selkeä jo jonkin aikaa. Ihmiset tahtovat nautiskella ja tutustua erilaisiin makumaailmoihin”, Miikka tuumaa. “Ison oluen sijaan tilataan pieni ja väkeviä nautitaan pienempinä annoksina. Matalan alkoholin cocktailit ovat luonnollista jatkumoa tälle trendille. Alkoholin määrä tai sen vahvuus ei ole enää se tärkein tekijä – kokonaisuus ja maku ratkaisee. On ymmärretty, että laadukas juoma ei ole yhtä kuin korkea prosenttimäärä.”

Kuoharia pohjalle!

“Väkevään viiniin ja kuohuviiniin pohjautuvat juomasekoitukset ovat selkeästi suosituimpia ja tunnetuimpia”, Miikka avaa asiakkaiden suosikkeja. “Vaikkapa Aperol Spritz on ehdoton terassijuoma, ja Kir Royal elegantti mustaherukkalikööriä ja kuohuviiniä sisältävä cocktail. Mimosaan sekoitetaan niin ikään kuohuviiniä ja appelsiinimehua.”

Miikka vinkkaa myös, että juomasekoituksia voi varioida helposti. Kir Royalin mustaherukkaliköörin voi korvata vaikka omenaliköörillä. Perinteisistä, vahvemmista cocktaileista voi helposti myös tehdä kevyemmän tai kokonaan alkoholittoman version. Kokeile vaikka mojiton sijasta Martini Spritziä, jossa rommi on korvattu Martinilla.

Ammattilaisen näkökulmasta Miikkaa kiinnostaa kevyemmissä cocktaileissa erityisesti se, miten ainesosia on sekoitettava toisella filosofialla kuin perinteisiä vahvempia drinkkejä tehdessä. Matalan alkoholin cocktaileissa ei pyritä pehmentämään väkevämpien juomien makua, vaan jokaisen ainesosan täytyy korostaa toinen toistaan.

Mitä baarimestari itse tilaisi?

“Ehdoton suosikkini on Camparia, punaista vermuttia ja soodavettä sisältävä Americano – siis Negronin pikkuveli. Se on yhtälailla ihanan katkera, täyteläinen ja samettinen. Americano sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen – aperitiiviksi, töiden jälkeen tai illan viimeiseksi. Sooda tulee ginin tilalle. Kuplat antavat suutuntumaa.” Appelsiinin ystävänä myös Aperol Sour on Miikan mieleen. Juoma on samaan aikaan sekä kirpeän raikas että makea, molemmat maut sopivassa tasapainossa.

Kevyiden cocktailien laaja maailma on osin vielä itse baarimestariltakin tutkimatta, mutta tuleva terassikausi varmasti tarjoaa sopivat puitteet aiheeseen syventymiselle ja uusien reseptien kehittelylle.

Tervetuloa Löytöön maistelemaan – ja virkistymään!
Jutun juomat
Americano (Negronin pikkuveli)

3cl Campari 21%
3cl Martini Rosso 15%
Sooda

***

Aperol Tonic (se kevyempi GT)

6cl Aperol 11%
Tonic

***

Martini Spritz (Mojiton raikkautta)

8cl Martini Extra Dry 15%
Sooda
Tuoretta minttua
Tekijä websitebuilder 09 May, 2019
Parikymmentä vuotta judoa harrastanut Joona Raumonen ei hyppää suoraan tatamilta Löydön baarimestariksi. Vauhtia on ravintolatöihin haettu muun muassa espanjalaisesta ravintolamaailmasta. Ennen Löytöön siirtymistä Joonan on voinut bongata turkulaisen Cup & Pint -bistron tiskin takaa. Joona on judokaksi rento ja lempeä tapaus. Samaan suuntaan hän haluaa viedä Löytöä: luvassa on siis rennon viihtyisää gastropub-tunnelmaa. Mutta jos vielä vähän tarkennetaan: Joonalle Löytö tarkoittaa leppoisaa seurustelua, korkealaatuisia mutta konstailemattomia annoksia ja juomia vaativampaankin makuun. Talon antimista isäntä on ylpeä, mutta painottaa, ettei itseään pidä ottaa turhan vakavasti. Löytö on Joonalle työmaaksi mieluisa ravintola sen muuntautumiskykyisyyden ansiosta. Löytö kasvaa päivän edetessä rennosta kuppilasta tunnelmalliseksi illallispaikaksi. Iltaa voi jatkaa aina pikkutunneille asti hurmaavia cocktaileja siemaillen tai kattavaan olutvalikoimaan tutustuen. Ohjelmaakin on tarjolla dj-vieraista baarivisoihin — ja kaikkea siltä väliltä. Historialliset kellariravintolan puitteet tarjoavat niin suurempia kabinetteja isompiin pirskeisiin kuin kotoisia sopukoita vaikka treffi-iltaa ajatellen. Löytö on juuri niin intiimi, kuin haluat! Kesäisin tuskin Turusta suojaisampaa terassia löytyy kuin täältä. Juseliuksentalon muinainen sisäpiha aivan vanhan Suurtorin tuntumassa tarjoaa rauhaa kaupungin hälyltä. Aika suorastaan seisahtuu. Siellä on puitteet vaikka ulkoilmaelokuvanäytöksen järjestämiseen. Stay tuned folks! Uuteen haasteeseen Joona astui toukokuun alussa. Nyt on sopiva hetki sinunkin pistäytyä fiilistelemässä alkavaa kesää ja samalla vinkata toivomuksia suoraan kyypparin korvaan. Tervetuloa Löytöön! Meillä et ole hukassa.
Tekijä websitebuilder 06 Nov, 2017
Tervehdys Löydön blogista! Joulunaikaan useimmalla on hetki rentoutua. Yksi jos toinenkin herkkusuu nostaa olutlasin huulilleen ja nautiskelee hiljaa ja hartaudella. Siispä päätimme esittää muutaman kysymyksen oluisiin erikoistuneelle baarimestarillemme Miikalle siinä toivossa, että hän jakaisi vinkkejä oluenmaisteluun ja kertoisi samalla kenties ammatistaan. Kutakuinkin tällaiseen ristikuulusteluun Miikka joutui:
Share by: