Blog Layout

LÖYDÖN TUORE BAARIMESTARI JOONA PALJASTAA GASTROPUBINSA PARHAAT PUOLET

toukok. 09, 2019

Parikymmentä vuotta judoa harrastanut Joona Raumonen ei hyppää suoraan tatamilta Löydön baarimestariksi. Vauhtia on ravintolatöihin haettu muun muassa espanjalaisesta ravintolamaailmasta. Ennen Löytöön siirtymistä Joonan on voinut bongata turkulaisen Cup & Pint -bistron tiskin takaa.

Joona on judokaksi rento ja lempeä tapaus. Samaan suuntaan hän haluaa viedä Löytöä: luvassa on siis rennon viihtyisää gastropub-tunnelmaa. Mutta jos vielä vähän tarkennetaan: Joonalle Löytö tarkoittaa leppoisaa seurustelua, korkealaatuisia mutta konstailemattomia annoksia ja juomia vaativampaankin makuun. Talon antimista isäntä on ylpeä, mutta painottaa, ettei itseään pidä ottaa turhan vakavasti.

Löytö on Joonalle työmaaksi mieluisa ravintola sen muuntautumiskykyisyyden ansiosta. Löytö kasvaa päivän edetessä rennosta kuppilasta tunnelmalliseksi illallispaikaksi. Iltaa voi jatkaa aina pikkutunneille asti hurmaavia cocktaileja siemaillen tai kattavaan olutvalikoimaan tutustuen. Ohjelmaakin on tarjolla dj-vieraista baarivisoihin — ja kaikkea siltä väliltä.

Historialliset kellariravintolan puitteet tarjoavat niin suurempia kabinetteja isompiin pirskeisiin kuin kotoisia sopukoita vaikka treffi-iltaa ajatellen. Löytö on juuri niin intiimi, kuin haluat!

Kesäisin tuskin Turusta suojaisampaa terassia löytyy kuin täältä. Juseliuksentalon muinainen sisäpiha aivan vanhan Suurtorin tuntumassa tarjoaa rauhaa kaupungin hälyltä. Aika suorastaan seisahtuu. Siellä on puitteet vaikka ulkoilmaelokuvanäytöksen järjestämiseen. Stay tuned folks!

Uuteen haasteeseen Joona astui toukokuun alussa. Nyt on sopiva hetki sinunkin pistäytyä fiilistelemässä alkavaa kesää ja samalla vinkata toivomuksia suoraan kyypparin korvaan.

Tervetuloa Löytöön! Meillä et ole hukassa.
06 Apr, 2018
Mielenkiinto erilaisia miedompia juomasekoituksia kohtaan kasvaa kuohuen – kirjaimellisesti. Löydön baarimestari Miikka Hietala ymmärtää syyn kevyempien cocktailien suosion kasvuun. “Vahvoissa cocktaileissa [vaikka ne ihania ovatkin, toim. huom.] on kaksi ongelmaa. Ensimmäisenä se, että alkoholi alkaa selkeästi vaikuttamaan jo parin juoman jälkeen. Toisena se, että väkevä alkoholi turruttaa nopeasti haju- ja makuaistin, milloin juomista saa vähemmän irti”, Miikka selventää. Asiantuntijaa kannattaa uskoa: raskaan työpäivän jälkeen kevyempi virvoke saattaa olla yllättävän virkistävä nautinto turruttavan tuplaviskin sijaan. Jollet usko, panehan kokeillen! “Suunta on ollut selkeä jo jonkin aikaa. Ihmiset tahtovat nautiskella ja tutustua erilaisiin makumaailmoihin”, Miikka tuumaa. “Ison oluen sijaan tilataan pieni ja väkeviä nautitaan pienempinä annoksina. Matalan alkoholin cocktailit ovat luonnollista jatkumoa tälle trendille. Alkoholin määrä tai sen vahvuus ei ole enää se tärkein tekijä – kokonaisuus ja maku ratkaisee. On ymmärretty, että laadukas juoma ei ole yhtä kuin korkea prosenttimäärä.”
Tekijä websitebuilder 06 Nov, 2017
Tervehdys Löydön blogista! Joulunaikaan useimmalla on hetki rentoutua. Yksi jos toinenkin herkkusuu nostaa olutlasin huulilleen ja nautiskelee hiljaa ja hartaudella. Siispä päätimme esittää muutaman kysymyksen oluisiin erikoistuneelle baarimestarillemme Miikalle siinä toivossa, että hän jakaisi vinkkejä oluenmaisteluun ja kertoisi samalla kenties ammatistaan. Kutakuinkin tällaiseen ristikuulusteluun Miikka joutui:
Share by: